O nas

Avtobusni prevozi Mrgole d.o.o.

Smo družinsko podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1994. Naša osnovna dejavnost je opravljanje rednih linijskih prevozov, posebnih linijskih prevozov in občasnih turističnih prevozov v Sloveniji in tujini.

Od leta 2016 ponujamo pod sloganom »Rojeni za potovanja« tudi organizacijo izletov in potovanj za zaključene skupine (šole, društva, sindikati,…) in posameznike.

Naše prednosti

  • odličen kolektiv in izkušeni vozniki
  • fleksibilnost
  • moderen in vzdrževan vozni park
  • tradicija in dolgoletne izkušnje
Avtobusni linijski prevozi
Avtobusni linijski prevozi

25 let tradicije

V marcu 2019 smo praznovali 25 letnico našega podjetja! V tem času se je nabralo veliko lepih spominov in doživetij, naši avtobusi pa so skupno opravili že preko 4 milijone kilometrov!

Zaposleni

Družinsko podjetje

Leta 2012 se je podjetje Avtobusni prevozi Jožef Mrgole s.p. preoblikovalo v podjetje Avtobusni prevozi Mrgole d.o.o., delovanje pa smo v večji meri prevzeli dva sinova in hči. Poleg nas imamo trenutno zaposlene še štiri voznike, ki si jih z veseljem štejemo že skoraj kot družinske člane. Dodatno fleksibilnost nam omogoča pomoč očeta in zunanjih sodelavcev, ki priskočijo na pomoč ob povečanem obsegu dela. 

Izkušnje

Lokalni izlet do Bleda, tedensko potovanje na jug Italije. Morda na slovensko obalo ali raje Francija in Španija? Lahko pa tudi do Istanbula, Škotske, Irske ali še kam. Nobena pot ni neznanka za naše izkušene voznike.

Veselje do našega poklica

Menimo, da je naša največja prednost kvaliteta storitev in veselje, s katerim opravljamo svoje delo. Zavedamo se, da ljudje potujejo, da se sprostijo, pozabijo na svoje težave in doživijo nekaj posebnega. Naši vozniki so vam celoten čas potovanja na voljo in vam z veseljem pomagajo.

Avtobusni linijski prevozi
Avtobusni linijski prevozi

Zgodovina in razvoj podjetja

1994

Začetek

Podjetje je nastalo kot potreba po redni dijaški liniji za prevoz dijakov v Novo mesto, ki so se do tedaj s kolesi, motorji ali peš vsako jutro odpravili na več kilometrsko pot do vlaka. V marcu leta 1994 je pričela obratovati linija Telče - Šentjanž - Mokronog - Novo mesto, ki obratuje še danes.

1995

Turizem

Tudi turizem je kmalu postal del podjetja. Ustanovitelj Jožef Mrgole za volanom in Mateja Mrgole za njim.

1996

Novi avtobusi

Prvemu avtobusu so kmalu sledili drugi. Tudi garaža, da so bili avtobusi na "toplem" je bila zgrajena zelo hitro.

1998

Prvi Neoplan

Nakup prvega turističnega avtobusa Neoplan 216HD

2003

Vozni park

V letu 2003 je bil vozni park že večji

2004

Prvi NOV avtobus

Nastopil je tudi čas nakupa prvega zares novega avtobusa. Stanje na števcu 0 km :)

2013

Prvi minibus

Zaradi vse večje potrebe po manjšem avtobusu smo v podjetju kupili prvi minibus znamke Iveco.

2015

Prvi 30 sedežnik

Takoj po novem letu se je v vozni park pridružil drugi minibus. Iveco Rapido priznanega slovenskega izdelovalca avtobusov. Opremljen z 29+1+1 sedeži in prvo vozilo v našem parku, ki je dosegalo ekološki standard EURO6.

2016

Prvi tri osni avtobus

Nova pridobitev v našem podjetju. Prvi tri osni avtobus s kapaciteto 57+2+1.

2019

Z vami že 25 let

Marca 2019 smo praznovali 25 letnico našega delovanja.

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.